Op 3 november 1890 is muziekvereniging Sempre Crescendo opgericht. Hieronder ziet u een foto uit 1904, gemaakt voor wat men nu noemt Landgoed Laag-Soeren (in de volksmond "Soeria"). Laag-Soeren kreeg in de vorige eeuwen grote bekendheid als kuuroord. De geschiedenis van het huidige Landgoed Laag-Soeren gaat terug tot de 18e eeuw. Het toenmalige ‘Huis Laag Soeren’ genoot een betrekkelijke anonimiteit, totdat een Amsterdamse koopman - Jut van Breukelerwaard - het in 1848 aankocht voor een speciaal doel.
Deze Jut van Breukelerwaard was net zelf wonderbaarlijk genezen van zijn jicht-problemen in een Duits kuuroord, en als fervent aanhanger van natuurlijke geneeswijzen wilde hij het Nederlands publiek kennis laten maken met de helende werking van een geneeskrachtige badinrichting. De aanwezigheid van natuurlijk en zuiver Veluws sprengenwater en de bosrijke omgeving met frisse, schone lucht maakte het Landgoed uitermate geschikt voor het verwezenlijken van Breukelerwaards ambitie. Zo werd Landgoed Laag Soeren het allereerste kuuroord in Nederland, wat het dorp Laag Soeren op de kaart zette als internationaal vermaard kuuroord centrum. Aan de beken stichtte rond 1800 de eigenaar van het Huis te Laag Soeren een drietal papiermolens (Welgedacht, Nagedacht en Goedgedacht) en een korenmolen. Toen in het laatste kwart van de 19e eeuw de papierfabricage niets meer opleverde, verbouwden de papiermakers van Nagedacht en Goedgedacht hun molens tot wasserijen.
Wasserij Barth Slijkhuis is de laatste nog draaiende wasserij en is een modern bedrijf dat met z'n tijd meegegaan is. Wasserij "De Waterval" is afgebrand, overgenomen door Lips Textiel en daarna gesloten.
Tegenwoordig is Laag-Soeren door de prachtige ligging een geliefd vakantieoord. Deze foto is gemaakt voor het gebouw wat toen kuuroord was.